Kyllä sinäkin tiedät varmasti sen paikan. Olet ollut siellä satoja, ellet jopa tuhansia kertoja. Jokaisella se on erilainen, mutta jokaiselle se on varmasti tärkeä. Vuosikymmenten kuluessa se on muuttanut muotoaan mutta aina se on kuulunut osaksi jokaista päiväämme.

Siellä on nautittu elokuva- tai urheiluelämyksestä. Mukaansatempaavasta romaanista. Loimuavasta takkatulesta. Kiertävän kyläluudan tarinoista. Omin käsin luomisesta, neulomisesta.

Sieltä käsin voit kuulla niin paljon. Lapsen ilonkiljahdukset. Sydäntä kouraisevat uutiset. Tulessa rätisevät koivut. Radiosta ajankohtaiset. Kellon lyönnit. Silmukka silmukalta puikkojen kilinän.

Sinne viedään usein iltaisin kupponen teetä. Aamuisin kahvi. Lauantaina kenties lasillinen viiniä. Kerroksen vaihtuessa lasket neuleen hetkeksi ja nautit juomastasi.

Kun laitat silmät kiinni ja kuvittelet sen, sinulle tulee mieleen monenlaisia tuoksuja ja tunteita. Tuore kahvi. Lämpö. Kiireettömyys. Neuleen pehmeä kodikkuus.

Sohva.

Jokaisen neulojan luottopaikka.

Sohvilla syntyvät rakkaimmat neuleet. Siksi käsissäsi on pian Neulojan Sohvilla – sataprosenttinen, pienerissä tuotettu villalanka Pohjois-Karjalasta.

Neulojan Sohvilla on Pohjois-Karjalan lankahelmi; se on valmistettu omassa maakunnassa luontoa kunnioittaen ja pieniä lammastiloja tukien. Villat tulevat Tohmajärveltä, Joensuusta ja Polvijärveltä, ne on pesty Polvijärvellä ja kehrätty Nurmeksessa. Värjäyksessä olemme käyttäneet joko luonnonväriaineita tai Suomessa valmistettuja reaktiivivärejä.

Sohvillan tuoteperheet ovat LUJA ja LÄMPÖ, joista ensimmäisenä julkaistaan Luja tuoteperheen lankatuote Luja DK kaksisäikeinen, julkaisupäivä 30.1.2023.

Neulojan Sohvilla