Uruy Wool Natural -langat tulevat Uruguaysta maanpohjoisosista Salton ja Artigasin maakunnista työllistäen paikallisia naisia.

Uruguayssa oma lammaskanta on 100% sirutettu ja rekisteröity. Tämä mahdollistaa jäljitettävyyden ja laadunvalvonnan suoraan tiloilta kehräämöön.

Eläinten hyvinvointi on maaseudun Gauchoille eli karjapaimenille elinehto ja kunnia-asia. Lampaat laiduntavat hehtaarien mittaisilla laidunmailla ympäri vuoden.

Uruy Wool Natural

Sulo Shop maahantuo kaikki Uruy Wool Natural -langat. Sulo Shopin Anni on tutustunut itse paikan päällä Uruguayssa paikallisen käsityöläisen Virginian opastuksella maaseudun elinkeinoelämään, sen haasteisiin ja vahvuuksiin. Uruguayssa on sama ongelma kuin kaikissa nopeasti kehittyvissä kehitysmaissa; voimakas kaupungistuminen aiheuttaa maaseudulle haasteita nuorten muuttaessa pois, ja näin ollen vauhdittaa perinteisten käsityöammattien katoamista. Tämä fakta oli suurin syy Sulo Shopille valita tuotantolinja maaseudun pientuottajien kanssa, vaikkei se ole nopein tai halvin vaihtoehto. Tällä hetkellä Sulo Shopin lankatilaus työllistää noin kymmenen maaseudun naista kehruu- ja värjäystyössä ja lankaa valmistuu noin 50kg kuukaudessa.

Kasvivärjättyjen Natural lankojen valmistus käsin on pitkä ja hidas prosessi. Väriliemen valmistuksessa menee viikon verran, jonka jälkeen langat lisätään keitokseen. Lämpötila nostetaan hitaasti ja lempeästi lähes kiehumispisteeseen, jonka jälkeen sen annetaan jäähtyä yön yli tähtitaivaan alla. Tämä kiehauttaminen toistetaan vielä kahteen kertaan, jonka jälkeen jäätyneet langat huuhdellaan sadevedellä ilman pesuaineita.