TIUKULAN KASVIVÄRJÄYSPÄIVÄT 2022

Kesällä 2022 Tiukulassa starttaavat kasvivärjäyspäivät. Varsinaisista kursseista (jotka sisältäisivät opetusta) ei ole toistaiseksi tietoa, mutta kokoonnumme useampana päivänä värjäämään villalankoja Joensuuhun Oskolan Torpalle kauniiseen perinnepihapiiri –miljööseen. Saattaapa pihassa laiduntaa muutama lammaskin, joten lampaan- ja villantuoksuinen päivä on tiedossa! Meille kannattaa tulla kauempaakin, sillä Pohjois-Karjalasta löytyy ihastuttavia vierailukohteita ja majapaikkoja. Tarjoamme myös yöpymismahdollisuutta Oskolan Torpalla joko talossa yhteismajoituksessa tai asuntoautolla tai –vaunulla liikkuville. Paikkoja molempiin on rajoitetusti.

Kesän 2022 värjäyspäivät ovat seuraavat lauantait:

5.6.

11.6.

13.8. TÄYNNÄ

Pitkänmatkalaiset voivat saapua paikalle jo perjantaina illalla ja halutessaan yöpyä myös la-su yön. Värjäyspäivän pituus on arviolta 9-18, eli varaa paikallaoloon koko päivä (lopetamme aiemmin, mikäli saamme kaiken valmiiksi aiemmin).

Värjäyspäivän hinta on 35€ /henkilö.

Hinta sisältää: kaiken tarvittavan värjäysaineen, puretteet, veden sekä polttopuut. Hinta sisältää mahdollisuuden värjätä 500g lankaa isossa padassa/padoissa ja 4* 25g lankaa pienissä kattiloissa. Lisäksi tarjoamme aamulla kahvit/teetä ja paikallisia karjalan piirakoita, sekä iltapäiväkahvit.

Hinta ei sisällä: langat, muut ruokailut.

Langat voit ostaa Tiukulasta tai tuoda omat.

Tiukula tarjoaa 500g lankapaketteja seuraavaan hintaan:

Vuonuen Wilhelmi, Pentti, Tilta tai Manta 65,00€ /500g

- luonnonvalkoinen, vaaleanharmaa, hiekka (varastotilanteen mukaan)

Vuonuen Onneli 70€ /500g

- luonnonvalkoinen, vaaleanharmaa, hiekka (varastotilanteen mukaan)

Uruy Wool Natural Fingering 75€ /500g

- luonnonvalkoinen (varastotilanteen mukaan)

Tukuwool Fingerin tai DK 90€ /500g

- sake (luonnonvalkoinen), auri (harmaa), runo (beige) (varastotilanteen mukaan)

Lisäksi 4kpl 25g minivyyhtejä valmiiksi laitettuna hintaan 15€ + langan hinta, hinta sisältää vyyhdin jakamisen neljälle 25g vyyhdille ja kalalankojen laiton + kunkin vyyhdin merkitsemisen. (päivitetty 20.1.2022)

Lankapaketin hintaan kuuluu lankojen valmiiksi laitto, eli avaamme vyyhdit ja laitamme kalalangat sekä merkkaamme kunkin vyyhdin (langan nimi/väri, langan omistaja, värjäyspata). Mikäli tuot omat langat, sinun tulee laittaa ne valmiiksi ennen värjäyspäivään tuloa.

Järjestämme päivän aikana yhteistyössä Pura Nordican kanssa lounaan ja yrttisaunan erillishintaan.

Yöpyminen Oskolan Torpalla: hinta 30€ /yö sisältää runkopatjan, peseytymismahdollisuuden ulkosaunalla, kahvit ja teet vapaassa käytössä, jääkaappi omille eväille vapaassa käytössä sekä ruoanlaittomahdollisuus. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät kuulu hintaan. Saunan lämmitämme illalla kello 19-21. Perjantaina paikalle voi saapua kello 17 alkaen ja sunnuntaina lähtö kello 11 mennessä.

Yöpyminen Oskolan Torpalla asuntovaunulla: hinta 25€ /yö sisältää sähkön, peseytymismahdollisuuden ulkosaunalla, veden sisätiloista. Saunan lämmitämme illalla kello 19-21.

Tule viettämään ihana villalankojen kasvivärjäyspäivä saman henkisessä porukassa Pohjois-Karjalan ihanissa vaaramaisemissa! Voit koota itsellesi sopivan paketin; tulla joko omien lankojen kanssa päiväksi maksaen osallistumismaksun tai ottaa valmiiksi vyyhditetyt ja merkityt langat sekä viipyillä paikalla koko viikonlopun! Ethän unohda keskeneräistä käsityötä, sillä aikaa jäävarmasti neulomiselle, virkkaamiselle – tai mikä tekniikkasi ikinä onkaan!

Ilmoittautuminen alkaa noin 3kk ennen tapahtumaa:

5.6. värjäyspäivän ilmoittautuminen alkaa 7.3. maanantaina (viimeinen ilmoittautuminen 20.5. perjantaina)

11.6. värjäyspäivän ilmoittautuminen alkaa 7.3. maanantaina (viimeinen ilmoittautuminen 27.5. perjantaina)

13.8. ilmoittautuminen alkaa 9.5. maanantaina (viimeinen ilmoitautuminen 29.7. perjantaina)

Paikkoja on rajoitetusti. Värjäyspäivä järjestetään, mikäli osallistujia ilmoittautuu muutama henkilö /päivä. Mukaan mahtuu 8 henkilöä /päivä. Täytämme paikat ilmoittautumisjärjestyksessä ja laitamme laskun yhtä aikaa kaikille, kun värjäyspäivän minimi osallistuja määrä tulee täyteen. Ilmoittautuminen on sitova, värjäyspäivän hintaa (35€) ei palauteta, mutta sen voi siirtää toiselle osallistujalle.

Mikäli peruutat tulosi ja olet maksanut osanottomaksun lisäksi muusta (kuten esimerkiksi yöpymisestä), palautamme muun osan maksusta. Mikäli joudumme perumaan tapahtuman pandemiatilanteen vuoksi, palautamme myös osanottomaksun. Valmiiksi laitetuista langoista emme palauta rahoja: jos esimerkiksi peruutat tulosi kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, varmista, onko langat laitettu. Tällaisessa tapauksessa sovitaan lankojen toimituksesta.

Ilmoittautumiset: tiina@lankapuotitiukula.fi

Ilmoittautumisohjeet:

Värjäämme päivän aikana lankaa isoissa padoissa seuraavasti:

Keltasipulinkuori liemi 1

Keltasipulinkuori liemi 2

Koivunlehti liemi 1

Krappi liemi 1

Krappi liemi 2

Lisäksi pienissä kattiloissa 4kpl 25g vyyhtejä (esim. raitasukkiin langat!), värit tarkentuvat myöhemmin (toiveita voi esittää).

Jokaisella on mahdullisuus värjätä vähintään 500g lankaa isoissa padoissa. Jos kurssi ei tule täyteen (10henkilöä), halukkaat voivat värjätä lankaa enemmänkin, paikanpäällä on lankojen ostomahdollisuus (päivitys 20.1.2022). Padat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, jokaisen ilmoittautujan tulee selkeästi tuoda ilmi, mihin pataan haluaa lankansa! Esimerkkejä asian selkeyttämiseksi:

Esimerkki 1: "Minulla ei ole väliä, mihin pataan lankani menevät, kaikki käy" --> olet mukana kasvivärjäyspäivässä ja katsomme sinulle sopivat padat muiden ilmoittautujien mukaan, joilla on tarkemmat toiveet.

Esimerkki 2: "Haluan 200g lankaa koivunlehti liemeen 1 ja 300g lankaa krappiliemeen 2" --> toteutamme toiveesi liemistä, mikäli tilaa on. Mikäli tilaa ei ole, vastaamme vapaana olevat liemet paluuviestinä (laita ilmoittautumiseen puhelinnumero että saadaan puolin ja toisin varmistettua nopeasti, otatko paikan vastaan).

Esimerkki 3: "Haluan 500g lankaa krappiliemeen 1" --> toteutamme toiveesi liemestä, mikäli tilaa on. Mikäli tilaa ei ole, vastaamme vapaana olevat liemet paluuviestinä (laita ilmoittautumiseen puhelinnumero että saadaan puolin ja toisin varmistettua nopeasti, otatko paikan vastaan).

Esimerkki 4: "Haluan ensisijaisesti 200g lankaa krappiliemi 1 ja 300g lankaa koivunlehtiliemi 1. Jos jompi kumpi on täynnä, minulle sopii myös sipuliliemi 1 tai 2" --> toteutamme toiveesi liemistä, mikäli tilaa on. Vastaamme paluuviestinä, mihin liemiin (laita ilmoittautumiseen puhelinnumero että saadaan puolin ja toisin varmistettua nopeasti, otatko paikan vastaan).

Ilmoittautumisessa mainittava:

- yhteystiedot, puhelinnumero

- osallistutko pelkästään värjäykseen, vai yövytkö, montako yötä jne.

- ostatko langat Tiukulasta (tiedot langoista)

- mihin liemiin haluat lankasi.

Ilmoittautuminen (ks. ilmoittautumisen alkamispäivät aiemmin) tiina@lankapuotitiukula.fi

Varauduthan odottamaan yhteydenottoamme seuraavaan päivään.