Tietoja meistä

Lankapuoti Tiukula Oy on alkuvuodesta 2021 perustettu perheyritys, jonka vetovastuussa on yrittäjä Tiina. Puotimme toimii pääasiassa verkossa, mutta varastomme Tohmajärven Tikkalassa on avoinna sopimuksen mukaan asiakkaille. Toiminnan punaisena lankana on tarjota

Eettisiä lankoja intohimoisille käsityöharrastajille.

Mikäli olet vasta astunut lankojen ja käsitöiden maailmaan, lupaan että puodillamme on sinullekin tarjottavaa! Makrametöihin löytyy helppoja aloittelijoille ja jo solmeileville sopivia tarvikepakkauksia, joissa on mukana ohje. Myös helppoja neulontaohjeita löydät ilmaiseksi ja maksullisena.

Suomen luonto.

Suomen luonto ja kansallismaisemat toimivat inspiraation lähteenä lankojen sävyjä valittaessa.

KOTIMAISUUS

Kotimaisuus on tärkein arvomme. Suomalaisen villan arvostus on ollut liian kauan liian matalalla. Omalta osaltamme haluamme tuoda tunnetuksi Suomessa valmistettuja villalankoja ja muita suomalaisia käsityötuotteita.

EETTISYYS

Eläinten oikeudet; hyvä kohtelu, asialliset tilat, yksilöllinen hoito.

Ihmisten oikeudet; elämiseen riittävä palkka, työvoiman ikä ja turvallinen työympäristö.

VASTUULLISUUS

Avoimuus tuotantoketjussa; mitä enemmän tietoa tuotteen tuotantoketjusta on saatavilla, sen todennäköisemmin eläin- ja ihmisoikeus asiat ovat kunnossa. Meillä on vastuullisuus strategia, josta tarkemmin alempana.

Lankapuoti Tiukula Oy:n vastuullisuusstrategia

Lankapuoti Tiukula Oy:n vastuullisuusstrategiaan kuuluu kaksi tärkeää seikkaa:

1. Tuotteen tuotantoketjun avaaminen asiakkaalle - kerromme niin tarkasti tuotteen tuotatoketjusta, kuin meillä on mahdollista saada omaan tietoomme. Mikäli tuotantoketjua ei pystytä syystä tai toisesta avaamaan meille, harkitsemme tarkkaan, otammeko tuotteen puotiimme myyntiin. Ulkomaisia tuotteita valikoidessa tämä on avainasemassa.

2. Eettisyys edellä - pyrimme aina miettimään tuotteita myyntiin valitessamme, onko vaihtoehto arvojemme mukainen. Lyhyesti ja ytimekkäästi: välttelemme korkean riskin maita pohtien niin eläinten, kuin ihmisten oikeuksia. Suosimme ulkomaisissa tuotteissa EU-alueella valmistettua ja kasvatettua.

Tarkastelemme vatuullisuusstrategiaamme kerran vuodessa ja teemme tarvittaessa lisäyksiä ja tarkennuksia useamminkin. Huomioithan, että myytävän tuotteen kohdalla on selkeästi kerrottu, mikäli se hyvin merkittävästi poikkeaa strategiastamme.

Vastuullisuus strategia päivitetty: 8.3.2021